Avokadovy krem

Recepty, Polévky

Suroviny

2 větší zralá avokáda
500 ml vývaru (nebo bujón + voda)
1 cibule
1 stroužek česneku
1/2 lžičky římského kmínu + při servírování
hrstka čerstvého koriandru
trocha nastrouhané kůry z citronu
stává z citronu
60 - 80 ml smetany (dle chutí)
olivový olej
sůl
pepř
Na ozdobu:
mrkev
sterilovaná cizrna
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce olivového oleje osmahneme cibulku (dozlatova), přidáme prolisovaný česnek, necháme provonět a odstavíme.

  2. Avokada rozdělíme na poloviny, pecky odstraníme, vydlabeme dužninu a dáme do food procesoru (mixeru). Přidáme osmaženou cibulku, koření, koriandr, citronovou kůru a šťávu, smetanu, vývar a rozmixujeme. Pokud je součástí procesoru polévkový blender, použijeme ho. Dochutíme solí a pepřem.

  3. Na trošce másla osmahneme proužky mrkve, které jsme vytvořili škrabkou na brambory, a cizrnu. Osolíme a opepříme.

  4. Polévku podáváme teplou, ozdobenou restovanou mrkví a cizrnou, lehce posypanou římským kmínem a koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!