Slávky s rajčaty

Recepty, Mořské plody

Suroviny

1 kg slávek
1 malá cibule
2 stroužky česneku
2 rajčata (nejlépe masitá)
300 ml suchého bílého vína
hrst posekané petrželky
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Dobře očistíme a propláchneme slávky od všech nečistot. Nejlépe jdou očistit jemnou drátěnkou. Otevřené slávky vyhodíme.

  2. Na jemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na olivovém oleji, pak přidáme také na jemno nakrájený česnek, malou chvilku orestujeme a vhodíme slávky. Zalijeme vínem a přiklopíme. Necháme vařit dokud se slávky neotevřou. Občas zavřeným hrncem trochu zatřeseme.

  3. Rajčata nakrájíme na malé kostičky. Otevřeme hrnec, přidáme rajčata a necháme chvilku redukovat šťávu. Nakonec vmícháme posekanou petrželku. Nesolíme, slávky pustí vlastní slanou šťávu. Pokud jsou slávky neotevřené, odstraníme je. Podáváme s bagetkou, kterou si namáčíme ve výborném sosíku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!