Slávky na cuketovo-rajčatové omáčce, cuketové špagety s balzamikem

Recepty, Ostatní

Suroviny

slávky (měla jsem již hotové vyloupané naložené ve slaném nálevu)
omáčka:
olivový olej
šalotka, česnek
cherry rajčata
kousek cukety
rajčatová passata
balsamikový ocet
sůl, pepř
bazalka
skořice
špagety:
cuketa, sůl
balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme špagety. Cuketu nastrouháme pomocí spiralizéru nebo spirálového kráječe na zeleninu na libovolně široké nudličky. Osolíme, zastříkneme balzamikem a důkladně promícháme. Udložíme v uzavíratelné nádobě minimálně na hodinu (ideálně i déle) do lednice, aby cuketa pustila šťávu a všechny chutě se prolnuly.

  2. Pokračujeme omáčkou. V hrnci na rozpáleném olivovém oleji orestujeme na drobno posekanou cibulku spolu s česnekem, přidáme na kostičky nakrájená rajčata a cuketu. Vmícháme 1-2 lžíce rajčatové passaty a balsamikový ocet. Přidáme bylinky a za průběžného míchání zvolna dusíme až do rozpadnutí rajčat a změknutí cukety. Rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme.

  3. Pokud nechceme mít špagety a slávky studené, můžeme je v tomto momentě krátce prohřát na pánvi nebo v mikrovlnné troubě. Na talíř naservírujeme nejprve naložené špagety, poté rajčatovou omáčku a nakonec slávky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!