Slaný těstovinový koláč

Recepty, Mleté maso

Suroviny

150 g těstovin Rigatoni
3 lžíce oleje
300 g mletého masa
1 cibule
2 stroužky česneku
2 rajčata (větší nebo 1/2 plechovky loupaných a krájených)
kečup
provensálské koření
sůl
pepř
125 g mozzarelly

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dle návodu uvaříme těstoviny, jen dobu varu zkrátíme asi o 2 minuty, aby byly mírně nedovařené. Pak je scedíme a promícháme se lžící oleje, aby se neslepily.

  2. Na pánvi osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme maso a společně opečeme.

  3. Pak přidáme koření, utřený česnek a pokrájená spařená a oloupaná rajčata a vaříme asi 15 minut. Já měla rajčata masitá, která měla málo šťávy, proto jsem přidala ještě trochu kečupu.

  4. Vhodnou nádobu (při více porcích použijte formu na dort) vymažeme olejem nebo máslem, na dno rozetřeme asi 1 cm masové směsi a do ní natěsno vyskládáme (zapícháme) uvařené těstoviny. Pomůžeme si tím, že nádobu nakloníme, aby nám trubičky nepadaly.

  5. Pak zbytek masové směsi nalejeme na těstoviny a na povrchu stěrkou rozetíráme tak dlouho, až se maso dostane do všech dutin. Nakonec na povrch pokrájíme nebo nastrouháme sýr.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut, až zezlátne. Pokud pečete v dortové formě, nechte ho v ní po upečení asi 15 minut, aby se při vyndavání nepotrhal.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!