Slaný narozeninový dortík

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

Na těsto:
250 ml vody
2 lžičky cukru
21 g droždí (půl kostky)
2 lžičky soli
60 ml oleje
150 g polohrubé mouky
350 g hladké mouky
Na ozdobení:
sýrová pomazánka
salám vysočina
Gothaj
šunka
sýr Niva
Eidam
Hermelín
Zelenina:
rajčata
čerstvá paprika
ledový salát
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. V domácí pekárně připravíme těsto, nejprve tekuté, poté suché suroviny, zapneme program těsto.

  2. Po vykynutí přendáme do dortové nádoby a necháme dalších dvacet minut dokynout.

  3. Pak těsto upečeme v troubě na 180 °C 20 min podle trouby.

  4. Po upečení necháme vychladnout. Po několika hodinách si korpus rozkrájíme na patra, každé patro pomažeme pomazánkou, pomazánkovým máslem, paštikou nebo jen máslem s nějakým výrazným salámem. Pak celý dort potřeme povrchu pomazánkou a potáhnem sýrem. Nakonec nazdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!