Penne se sýrovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 balíček penne
sůl
200 g kuřecích prsních řízků
omáčka:
50 g másla
3 lžíce oleje
50 g hladké mouky
500 ml smetany na vaření
100 g sýru Burlander
100 g sýru Fourme D*Ambert Cantorel
50 g taveného smetanového sýra
250 ml mléka
bazalka
zelená petrželka
40 g parmezánu
mletý bílý pepř
žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme kuřecí prsní řízky, které očistíme a nakrájíme na slabé proužky. Nesolené kuřecí nudličky restujeme na troše oleje. Když je maso hotové, přecedíme jej, abychom se zbavili přebytečného tuku a maso odložíme stranou.

  2. Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny penne. Parmezán nastrouháme. Dá se koupit i nastrouhaný.

  3. Ve vyšším kastrolku rozpustíme máslo (ve velikosti polévkové lžíce) a zaprášíme hladkou moukou. Vysmahneme hladkou jíšku. Je důležité, aby se nepřipálila. Jíšku rozředíme mlékem a necháme provařit na mírném ohni. Pak vlijeme smetanu na vaření. Přidáme parmezán a po rozpuštění přidáme Fourme D*Ambert Cantorel, potom sýr Burlander a nakonec tavený sýr. Přidáme pokrájené žampiony. Omáčku necháme provařit, dokud se všechny sýry nespojí. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme mléko. Pokud je řídká, přidáme tavený sýr. Nakonec přimícháme zelenou petrželku a bazalku. Podle chuti sýrovou omáčku osolíme, mírně opepříme a vložíme restované maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!