Pomerančo-jablková stehýnka s rozinkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 větší kuřecí stehna
2 lžíce Extra Olive Oil
2 větší tvrdší jablka
omytá, zbavená jadřince a nakrájená na širší půlměsíčky
2 střední pomeranče - oloupané a nakrájené na kolečka
1 větší cibule - nakrájená na kolečka
1 hrst rozinek
1 lžička drceného pepře tří barev
1 lžička majoránky
1 lžička práškového česneku
1 lžíce koření Kuře na gril
1 lžička chilli koření - více či méně, dle vlastní chuti
2-3 hrnky vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Z oleje a koření připravíme marinádu. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, potřeme je marinádou.

  2. Na dno hlubšího pekáče dáme kolečka cibule, položíme na ně kolečka pomerančů, dále jablka a nakonec stehna. Zasypeme rozinkami, případně dáme další kolečka pomerančů a jablek, pokud nám zbyly.

  3. Zalijeme vývarem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 °C cca hodinu, dokud není maso měkké. Občas můžeme podlévat dle potřeby. Podávala jsem s americkými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!