Slaný koláč s tuňákem a cizrnou

Recepty, Ostatní

Suroviny

Těsto:
250 g špaldové mouky
1 vejce
125 g másla
25 ml studené vody
sůl
Náplň:
4 vejce
4 plechovky tuňák v tomatě (4 x 80 g)
100 ml mléka
200 g cizrny (1/2 plechovky)
balkánský sýr
6 malých cherry rajčátek
hrubozrnná mořská sůl
sušené oregano

Postup přípravy receptu

  1. V míse smíchejte suroviny na těsto, pomocí rukou vypracujte bochánek a nechte ho alespoň hodinu odležet v lednici.

  2. Po hodině těsto vytáhněte, vyválejte z něho placku a přeneste ji do koláčové formy. Těsto vytvarujte tak, aby bylo ve všech záhybech a sahalo až po okraj.

  3. Dno těsta propíchejte na několika místech vidličkou. Těsto pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 15 minut.

  4. Po upečení koláč vytáhněte z trouby a nechte ho na chvilku vychladnout. Po vychladnutí navrstvěte na dno těsta tuňáka, cizrnu a napůl rozkrojená cherry rajčátka. Vše zalijte vejci rozšlehanými s mlékem a špetkou soli.

  5. Vršek koláče posypte oreganem, balkánským sýrem a pečte dalších 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!