Jogurtová bábovka II

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g hladké mouky
3 vejce
150 - 200 g cukru krupice (jak má kdo rád sladké)
1 vanilkový cukr
200 g bílého jogurtu
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
kůra z 1 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Velmi jednoduché - vše najednou vložíme do hlubší misky a důkladně rozšleháme - nejlépe elektrickým šlehačem s metlami.

  2. Těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy a pečeme 15 minut při 180°C, pak snížíme na 150°C a dopečeme (asi 30 minut). Propečenost zkusíme špejlí.

  3. Po upečení vyklopíme a necháme dobře vychladnout na mřížce. Pak pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!