Sladkokyselá ryba

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety ryby (štikozubec, treska, pangas...)
1/2 žluté papriky
1/2 červené papriky
2 jarní cibulky
1 mrkev
2 polévkové lžíce kompotovaného ananasu nebo čerstvého pokrájeného ananasu
1 stroužek česneku
sůl
olej
Na marinádu (omáčku):
4 polévkové lžíce sójové omáčky
3 polévkové lžíce bílého vinného octa
1 polévková lžíce pálivé papriky nebo sladké chilli omáčky (podle chuti)
1 polévková lžíce medu
1 polévková lžíce hnědého cukru
Na obalení ryby:
škrob
bílek
troška ledové vody

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku zahřejeme všechny uvedené ingredience na marinádu a rozmícháme do hladka. Odstavíme.

  2. Rybu osušíme, osolíme a vložíme na 10 minut do marinády.

  3. Poté ji vyjmeme, obalíme ve škrobu a protáhneme bílkem vyšlehaným s troškou ledové vody. Ihned vkládáme do větší vrstvy rozpáleného oleje a smažíme do zlatova.

  4. Vyndáme rybu, slijeme většinu oleje a na zbytek dáme pokrájenou zeleninu, kterou restujeme cca 5-7 minut, aby zůstala křupavá.

  5. Nakonec vlijeme marinádu, prohřejeme a podáváme k rybě s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!