Sladkokyselá čínská kuřecí polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

kuřecí maso bez kůže, prsní nebo stehenní
2 houby Jidášovo ucho
2-3 houby shiitake
1 lžíce oleje
1 větší mrkev
10 cm bílé části pórku
2 jarní cibulky
2 vejce
2-3 lžičky kukuřičného škrobu
1 lžíce cukru
2 lžíce rýžového octa
1 lžíce vinného bílého octa
2-3 lžíce sójové kvalitní omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Do 2,5 litru vody dáme vařit kuřecí maso a houby namočíme v misce do horké vody. Uvařené maso natrháme vidličkou na vlákna, změklé houby nakrájíme na tenké nudličky, vodu z hub vlijeme do vývaru.

  2. Očistíme mrkev, pórek a nakrájíme na julienne nudličky. V pánvi wok nebo hrnci rozehřejeme olej, přidáme mrkev (kdo dává česnek a chilli, přidá), cukr a chvilku restujeme. Přidáme maso a pórek, promícháme a zalijeme vývarem, přidáme rýžový ocet, sójovou omáčku a krátce povaříme. Záleží na chuti, někde se přidává česnek, chilli nebo zelí a někde rybí omáčka, nebo sůl a pepř.

  3. Do polévky vlijeme za stálého míchání rozkvedlaná vejce a zahustíme škrobem, rozmíchaným v trošce vody. Hustotu zvolíme jakou máme rádi (škrobu dáme méně nebo více). Přidáme nakrájenou cibulku a odstavíme. Podle chuti přidáme vinný ocet, sůl nebo rybí omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!