Dort s chutí růže damascénské

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
6 bílků (L)
6 žloutků
170 g cukru krystalu
10 g vanilkového cukru
180 g hladké mouky
6 g kypřícího prášku
6 PL slunečnicového oleje
Krém:
1000 ml mléka
3 ks malinového pudinku Dr.Oetker
200 g džemu z damascénské růže
300 g změklého másla

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšlehat s cukrem do tuhé pěny. Přidat žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidat prosátou mouku s kypřícím práškem a směs cesta zlehka promícháme vařečkou. Během míchání přidáme i olej. Těsto promícháme vařečkou dohladka, aby bylo bez bulek. Pečeme při 160 ° C cca 1 hodinu. V mé troubě to bývá zhruba do 55 min. Není nikdy na škodu zkouška píchnutím špejle do těsta. Použil jsem 23 cm dortovou formu a spodek byl vyložený papírem na pečení. Vychladlý korpus rozřízneme na tři části.

  2. Uvaříme pudink. Džem přimícháme do uvařeného pudinku a trochu ho ještě povaříme. Potom k vyšlehanému máslu přidáváme po částech vychlazený puding. Krém dochutíme, je-li třeba, práškovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!