Škvarkovníky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 kg polohrubé mouky
80-90 dkg škvarků
2 kostky droždí
2 kávové lžičky cukru
6 lžiček soli
mletý pepř
1 vejce
1 žloutek
mléko
1/2 dcl oleje

Postup přípravy receptu

  1. Škvarky sa zomelu.

  2. Múku vysypeme do vandľa, spravíme jamku, dáme cukor a pomrvené droždie.

  3. Zalejeme vlažným mliekom a spravíme kvások.

  4. Po vykysnutí kvásku pridáme soľ, vajce, žĺtok, korenie, olej, podľa potreby mlieko a zamiesíme. Necháme trochu vykysnúť.

  5. Potom cesto dáme na tablu, rozvaľkáme a natrieme škvarkami. Poskladáme ako lístkové cesto, prekladáme 3x a na tretí raz už vykrajujeme.

  6. Kladieme na suchý plech, potrieme vajcom a necháme trocha podkysnúť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!