Domácí chleba Mirečka

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 kg hladké mouky
1 balíček sušeného droždí
3 lžičky soli
4 lžičky drceného kmínu
Přidat 3 hrnky vody a promíchat !!!

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady, podle chuti lze přidat cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky...

  2. Těsto zakrýt utěrkou a nechat 8-12 hodin kynout podle teploty, kde stojí mísa a nebo jak se komu chce čekat:-) Ideální nechat to přes noc. Půl hodiny před vypršením doby kynutí, dát do trouby nádobu i s víkem a troubu nastavit na 230°C, aby se dostatečně nahřála.

  3. Do horké nádoby s víkem (pekáč, zapékací miska) pak přendat těsto. Nádoba se nemusí nijak vymazávat, stačí podložit pečicím papírem.

  4. Péci 30min při 230*C uprostřed trouby, sundat pokličku a dopéct ještě 15min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!