Hovězí kližka na cibuli s houbovou bramborovou kaší

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězí kližky
5 cibulí (středních)
2 hrsti hříbků (nakrájených)
2 lžíce másla
olej
hovězí vývar
tymián
svazek petrželky
sůl
barevný pepř (mletý)
Na kaši:
brambory
mléko (horké)
máslo
sůl
- množství podle strávníků

Postup přípravy receptu

  1. Kližku nakrájíme na plátky a na stranách nařízneme, aby se nezkroutily. Cibuli oloupeme a pokrájíme na proužky.

  2. V kastrole rozehřejeme olej se lžící másla, vhodíme cibuli a necháme zesklovatět. Shrneme ji na stranu, vložíme maso a zprudka ho orestujeme. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, maso by nemělo být potopené a necháme dusit doměkka. Je-li třeba, podlijeme běhen dušení dalším vývarem, ale opatrně,´měla by zůstat přírodní šťáva zahuštěná jen cibulí.

  3. Na pánvi rezehřejeme zbytek másla, přidáme plátky hub, osolíme a dusíme je doměkka.

  4. Bramborovou kaši připravíme obyklým způsobem a vmícháme do ní podušené houby (část si můžeme nechat stranou na ozdobu).

  5. Na talíře rozdělíme měkké maso, pokryjeme ho dušenou cibulí, podlijeme šťávou, přidáme bramborovou kaši, kterou ozdobíme plátky hub a hustě posypeme jemně pokrájenou petrželkou a lístky tymiánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!