Bůčkový hrnec se šalvějí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg libového bůčku
50 g slaniny
2 PL sádla
1 kg nových brambor
8 ks bílých paprik
8 ks menších rajčat
8 ks šalotek i s natí
4 stroužky česneku
1 cibule
1 kl soli
2 kl Vegety
1 kl kmínu
pepř
6 lístků šalvěje

Postup přípravy receptu

  1. Na slanině a sádle zpěníme cibuli, poklademe na větší kousky pokrájeným bůčkem a asi 1/2 hodinky restujeme.

  2. Mezi tím vyčistíme papriky, nakrájíme na půlky, brambory taktéž, rajčata na čtvrtky, šalotku na 2cm kousky, stroužky jen rozmačknem nožem.

  3. Potom maso okořeníme, přidáme šalvěj a veškerou zeleninu mimo rajčat.

  4. Dusíme pod pokličkou a promícháváme asi 15 minut, poté přidáme rajčata a dusíme do změknutí brambor. Případně zahustíme šťávu 1PL hotové jíšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!