Cuketovobramborový nákyp s marinovaným tempehem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 menší cuketa
1 patizón
3-4 brambory
1 balení marinovaného tempehu
2 jarní cibulky
3-4 vejce
strouhanka
2-3 lžíce krupice
3 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránka
špetka petrželky
špetka libečku
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Pokud máme mladou cuketu a patizón, není potřeba je loupat.

  2. V opačném případě slupku oloupeme spolu s brambory a vše nastrouháme na hrubém struhadle.

  3. Do směsi nakrájíme jarní cibulku, tempeh a přidáme vejce.

  4. Přisypeme krupici, osolíme, opepříme, dochutíme bylinkami a dle potřeby zahustíme strouhankou.

  5. Vlijeme do máslem vymazaného pekáče a na vrh poklademe ještě pár plátky másla.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20 minut (dokud povrch nezezlátne).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!