Cuketovobramborový nákyp s marinovaným tempehem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 menší cuketa
- 1 patizón
- 3-4 brambory
- 1 balení marinovaného tempehu
- 2 jarní cibulky
- 3-4 vejce
- strouhanka
- 2-3 lžíce krupice
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- špetka petrželky
- špetka libečku
- máslo
Postup Cuketovobramborový nákyp s marinovaným tempehem
Postup přípravy receptu
-
Pokud máme mladou cuketu a patizón, není potřeba je loupat.
V opačném případě slupku oloupeme spolu s brambory a vše nastrouháme na hrubém struhadle.
Do směsi nakrájíme jarní cibulku, tempeh a přidáme vejce.
Přisypeme krupici, osolíme, opepříme, dochutíme bylinkami a dle potřeby zahustíme strouhankou.
Vlijeme do máslem vymazaného pekáče a na vrh poklademe ještě pár plátky másla.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20 minut (dokud povrch nezezlátne).