Skořicovo-mandlové šneky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky + na vál
90 ml mléka
70 g másla + na potření
50 g moučkového cukru
7 g sušeného droždí
(60 ml vody)
2 vejce
špetka soli
Náplň:
80 g mandlí na plátky nebo nasekané
70 g másla
70 g moučkového cukru
4 lžíce skořice

Postup přípravy receptu

  1. Mléko, máslo a moučkový cukr necháme na mírném ohni rozpustit. Do mouky nasypeme droždí a špetku soli a smícháme s rozpuštěnou směsí a vejci. Dle potřeby přidáváme vodu tak, aby těsto bylo tužší, mírně lepivé. Těsto necháme kynout minimálně hodinu.

  2. Poté těsto vyválíme co nejvíce a do tvaru obdélníků. Připravíme náplň. Rozpustíme máslo s cukrem a skořicí v hrnci a potřeme vyválené těsto. Posypeme mandlemi.

  3. Těsto pečlivě srolujeme, nakrájíme a dáme na pečící papír na plech. Na plechu šneky mírně rukou zmáčkneme, aby byly placatější a neoddělovalo se těsto od náplně. Potřeme rozpuštěným máslem.

  4. Pečeme na 200°C asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!