Skoricovo-mandlove hviezdicky

Recepty, Cukroví

Suroviny

500 g loupaných mandlí
300 g moučkového cukru
3 bílky
2 kávové lžičky medu
1 kávová lžička mleté skořice
strouhaná citronová kůra z 1 citronu
na podsypání trochu moučkového cukru
Na cukrovou polevou:
1 bílek
100-120 g moučkového cukru (vícekrát prosátého)

Postup přípravy receptu

  1. nelupane mandle zomelieme, pridame cukor, bielka, med, skoricu, citronovu koru a spracujeme cesto.

  2. Cesto rozvalkame na cca 5 mm hrubku a malou formickou vykrajujeme hviezdicky.

  3. Pri valkani podsypeme praskovym cukrom a vrch prikryjeme alobalom a tak valkame.

  4. Ukladame na plech vylozeny papierom.

  5. Viackrat preosiaty cukor vymiesame s bielkom. Bielkovou polevou opatrne potrieme skoricovo-mandlove hviezdicky a ususime ich v rure pri teplote 130 stupnov C asi 10 minut (teplovzdusna rura). Nesmu zhnednut, musia ostat pekne, biele. Uskladnujeme v doze.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!