Krkovička plněná v cibuličce pečená

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g veřové krkovice bez kosti
400 g kyselého zelí
2 nožky klobásy
50 g špeku
3 velké cibule
1 polévkoová lžíce sádla
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z opláchnuté a osušené krkovičky uřízneme 2 pláty na plnění tak, že ostrým nožem zařízneme dvou cm plát masa a nedořízneme až do konce a druhý dvou cm plát dořízneme. Po rozložení a naklepání nám vznikne větší plát masa na plnění. Postup zopakujeme ještě jednou.

  2. Jemně rozklepané pláty masa mírně osolíme a lehce poprášíme pepřem. Každý plát masa poklademe zelím, dáme celou nožku klobásky, zavineme do závitku a spíchneme kovovou jehlou. Pokud nemáme, můžeme ovázat motouzem, nebo nití.

  3. Špek nakrájíme na malé kostičky, vložíme do většího kastrolu a minutku osmahneme. Očištěnou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na jemné půlměsíčky, přidáme ke slanině a necháme společně 4 minuty restovat.

  4. Připravenou naplněnou krkovici vložíme na pánvičku s rozehřátým sádlem a necháme ze všech stran osmahnout (zatáhnout). Takto připravené maso přendáme na cibulový základ, výpek v pánvičce zalijeme 2dl horké vody, necháme převařit a přilijeme do kastrolu s masem a cibulí.

  5. Vložíme do předem předehřáté trouby a pod pokličkou pečeme na nejvyšším stupni 35 minut. Poté troubu ubereme na minimum, pokličku odstraníme a dopékáme na barvu dalších 15 minut. Jako příloha se hodí různě upravené brambory, nebo bramborový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!