Broskvový nebo meruňkový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Do těsta:
250 g mouky
125 g cukru
1 vejce
150 g másla
Do krému:
1 konzerva broskví nebo meruňek i se šťávou
1 balíček vanilkového pudinku
Do polevy:
3 rozdělené vejce
90 g cukru
1 kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Z přísad vypracujeme křehké těsto (dávám na chvilku do lednice), lehce vyválíme a dáme do dortové formy.

  2. Rozkrájíme ovoce na plátky a rozložíme ho na povrch. Šťávu z ovoce zředíme z vodou cca 1/4-1/2 litru a uvaříme z ní vanilkový puding.

  3. Horký puding rozetřeme na ovoce, tak aby bylo těsně ponořené, spíše natřené. Dáme péct na 35-40 minut při 175 stupních.

  4. Připrava polevy: 3 žloutky utřeme s cukrem do pěny a přimícháme kyselou smetanu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmíchejte do pěny.

  5. Rozetřete na předpečený koláč pečte ještě cca 15 minut. Necháme řádně vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!