Skořicové řezy Almoyshavena

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 ml vody
50 g másla
50 ml oleje
130 g hladké mouky
špetka soli
3 vejce
5 lžic cukru krupice
1 lžíce mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Do vody přidáme máslo, olej i sůl, dáme vařit. Do vařící vody vsypeme mouku a mícháme, aby se spařila. Odstavíme z ohně, necháme trochu vychladnout a postupně metličkou zašleháme všechny tři vejce. No - klasické odpalované těsto.

  2. Předehřejeme troubu na 200°C. Na plech (asi 40x30 cm) dáme pečící papír, zlehka ho pokropíme vodou a rozetřeme těsto. V misce smícháme cukr se skořicí a lžící těsto rovnoměrně posypeme.

  3. Teplotu trouby snížíme na 170°C a koláč upečeme - trvá to asi 25-30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!