Žampionová smaženice

Recepty, Houby

Suroviny

200 g čerstvých žampionů
80 g šunky
svazek jarní cibulky
40 g másla
4 - 5 vajec, dle velikosti
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle krátce osmažíme na plátky pokrájené cibulky (bílou a světlezelenou část), ke kterým přidáme na plátky či klínky pokrájené žampiony a na nudličky pokrájenou šunku.

  2. Smažíme do změknutí (povadnutí) žampionů. Přidáme vejce, osolíme, opepříme, promícháme a za občasného promíchání necháme srazit do požadované konzistence.

  3. Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem, dozdobit můžeme jemně pokrájenou zelenou natí z cibulky, pokud ji všechnu zrovna nezužitkujeme do tvarohové pomazánky:-).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!