Kuřecí řízek v žampionovém těstíčku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehenní řízky
2 větší žampiony
2 vejce
2 lžíce hladké mouky+na obalení
2 lžíce mléka
1/2 lžičky mleté papriky
mletý kmín
sůl
pepř
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme lehce přes folií a osolíme. Žampiony nastrouháme na hrubších slzičkách. Přidáme vejce, mléko. mouku, koření a promícháme.

  2. Připravené maso obalíme vmouce, oklepeme a namočíme do těstíčka. Vkládáme do rozehřátého tuku a pozvolna smažíme z obou stran dozlatova.

  3. Usmažené řízky odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s různě upravenými brambory nebo jen se zeleninou a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!