Sezamové kuřecí prso na salátu

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

kuřecí prso bez kůže
sezam
sůl, pepř
střik tmavé sojové omáčky
olej neutrální chuti
Na salát:
velká hrst salátového lupení - rukola, dubáček apod.
masité rajče
miska selského jogurtu
2 PL kvalitního kečupu
petrželka
paprička dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Prso osolíme, opepříme, obalíme v sezamu. Na nepřilnavé pánvi s trochou oleje připravíme obalené prso - dle velikosti resp. výšky porce, cca 4 minuty na každé straně. Plamen vypneme, zastříkneme trochu sojovky, obrátíme a necháme chvíli na pánvi vydechnout....

  2. Na servírovací talířek dáme lupení, nakrájené rajče, pokapeme jogurtem smíchaným s kečupem. Nasekáme petrželku a papričku.

  3. Odpočaté prso nakrájíme na sousta, navršíme na připravenou zeleninu, pokapeme trochu výpeku z pánve, posypeme petrželkou a papričkou dle chuti. Podáváme hned - jako přílohu na kraj talíře trochu bulguru připraveného obvyklým způsobem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!