Jablka v karamelu

Recepty, Moučníky

Suroviny

Karamel:
4 jablka
krystalový cukr
lžíce másla
Na těsto:
citrónová kůra
70 g cukru
vanilkový cukr
140 g másla
210 g hladké mouky
2 žloutky
citrónová kůra
kypřící prášek

Postup přípravy receptu

  1. Karamel: Lžíci másla dáme na rozpálenou pánev, přidáme krystalový cukr a na to položíme nakrájená jablka.

  2. Obalujeme vařečkou v karamelu.

  3. Jablka dáme do pečící formy, nalijeme zbytek karamelu a necháme mírně vychladnout.

  4. Těsto: Suroviny zpracujeme v těsto, které vyválíme a položíme na jablka.

  5. Pečeme při 160°C cca 40 min. Upečený koláč vyklopíme jablky nahoru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!