Jablka v karamelu
Recepty, MoučníkySuroviny
- Karamel:
- 4 jablka
- krystalový cukr
- lžíce másla
- Na těsto:
- citrónová kůra
- 70 g cukru
- vanilkový cukr
- 140 g másla
- 210 g hladké mouky
- 2 žloutky
- citrónová kůra
- kypřící prášek
Postup Jablka v karamelu
Postup přípravy receptu
-
Karamel: Lžíci másla dáme na rozpálenou pánev, přidáme krystalový cukr a na to položíme nakrájená jablka.
Obalujeme vařečkou v karamelu.
Jablka dáme do pečící formy, nalijeme zbytek karamelu a necháme mírně vychladnout.
Těsto: Suroviny zpracujeme v těsto, které vyválíme a položíme na jablka.
Pečeme při 160°C cca 40 min. Upečený koláč vyklopíme jablky nahoru.