Holandské sekané řízky v sezamové krustě

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Masová směs:
0,5 kg mletého plecka
0,5 kg tvrdého sýru
2 rohlíky
1/4 l mléka
1/2 hrnku polohrubé mouky
1 vejce
1 vrchovatou lžíci koření do mletého masa
1 vrchovatou lžičku koření na čevapčiči
1 špetku pepře
event. sůl
Obalování:
1 sáček loupaného sezamového semínka (nejméně 25 dkg)
sádlo na smažení (nejlépe domácí)
Zelenina na oblohu:
rajská, paprika, salát. okurka, lahůdková cibulka i s natí,
máslo na omaštění brambor
Dip:
1 cottage
hrst kopru
pepř
Příloha:
brambory či bramborová kaše, event. čerstvý chléb

Postup přípravy receptu

  1. Večer připravíme masovo- sýrovou hmotu (sýr nastrouhat na malých slzách), včetně koření, rohlíků, mléka, vajíčka, mouky. Dáme přes noc do lednice.

  2. Druhý den nasypeme sezamové semínko na talíř. Do pánve dáme sádlo a rozehřejeme. Z masové hmoty tvoříme stejně velké koule, položíme na povrch sezamu a přitlačíme, právě tak uděláme druhou stranu. Klademe na pánev po čtyřech ks a zvolna opékáme, aby se propekl i vnitřek.

  3. Cottage smícháme s koprem a lžičkou přeneseme na salátovou okurku nebo na brambory. Dozdobíme zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!