Sekaná zapečená v listovém těstě
Recepty, Mleté masoSuroviny
- cca 100 g mleté maso (sekaná na porci)
- 2 balení listového těsta - vyváleného
- 3 velké cibule
- 120 g třtinového cukru
- 80 ml vinného octa
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 vejce
- koření či semínka na posyp.
Postup Sekaná zapečená v listovém těstě
Postup přípravy receptu
-
Záměrně neuvádím recept na přípravu sekané, neb jí má každý rád jinak. Takže si podle toho jak máme rádi připravíme cca 60 dkg sekané.
Cibuli nakrájíme na slabší kolečka, v pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme 1 PL oleje, přidáme cibuli a na středním plameni restujeme doměkka asi 10 minut. Přidáme cukr, ocet a vaříme dalších 15 minut. Odstavíme stranou a necháme vychladnout.
Listové těsto rozvineme na plech a dáme na něj 6 kopečků sekané.
Na každý kopeček sekané dáme 1/6 karamelizované cibule. Přiklopíme druhým plátem těsta, v mezerách mezi kopečky k sobě přitiskneme a rádýlkem rozřežeme. Kraje k sobě přitiskneme vidličkou. Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme buď kořením, nebo semínky.
Dáme do vyhřáté troby na 180°C a pečeme dozlatova asi 30 minut.