Olomoucké zapékané brambory - rychlý a jednoduchý recept

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
150 g anglické slaniny
300 g uzené krkovičky
tvarůžky
koření (italské, farmářské, grilovací, sůl, pepř)
2 vejce
mléko
sádlo
okurka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory klasicky oškrábeme a uvaříme v osolené vodě. Mezitím nakrájíme slaninu s krkovičkou a rozpálíme troubu na 180°C. Vejce s mlékem rozkvedláme.

  2. Pekáč vymažeme sádlem. Do něj nasypeme uvařené brambory, ochutíme kořením. Přisypeme slaninku s krkovičkou, zalijeme vejci a nakonec zasypeme tvarůžky.

  3. Pečeme přikryté 20 min na 180°C, poté přidáme na teplotě, alespoň na 220°C a pečeme odkryté do zlatova. Podáváme s okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!