Sedmidenní kynuté těsto (Ludo tjesto-bláznivé těsto)

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

250 ml mléka
1 PL cukru krystalu
1 kostka droždí
1/2 kg mouky hladké
1/2 kg mouky hrubé
1 balíček prášku do pečiva
2 ks vajec
2 kelímky bílého jogurtu (malý kelímek)
3 PL (opět) cukru
3 PL oleje
1 ČL soli

Postup přípravy receptu

  1. Do teplého mléka přidejte 1 PL cukru a rozdrobte kostku kvasnic, nechte narůst, (pozor na teplotu mléka, abyste nespařili kvasnice).

  2. V míse smíchejte obě mouky a přidejte prášek do pečiva, 3 PL cukru, olej, sůl. Přidejte taky jogurty a trochu promíchaná vejce. To vše vypracujte s kváskem. Pokud se vám jeví těsto řídké, můžete při mísení přidat trošku mouky.

  3. Vypracované těsto dejte do mikrotenového sáčku, vytlačte vzduch, sáček zavažte a uložte do ledničky.

  4. V lednici má být nejméně 4 hodiny, potom z něj pečte cokoliv podle potřeby, těsto už nemusí opětovně kynout, když ho budete postupně používat.

  5. V lednici může vydržet až sedm dní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!