Hovězí guláš z pomalého hrnce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

1 kg hovězí kližky
3 středně velké cibule
4 lžíce rozpuštěného škvařeného sádla
2 lžičky soli
2 lžíce sladké papriky
2 lžíce granulovaného česneku
5 lžic pasírovaných rajčat
3 lžíce chlebové strouhanky
½ lžičky drceného kmínu
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
8 kuliček pepře
1 1/2 hrnku vody
ke konci vaření 1 lžíce sušené majoránky a 2 prolisované stroužky česneku
1 hrnek =200 ml

Postup přípravy receptu

  1. Omyté, osušené a na stejně velké kostky nakrájené maso vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce.

  2. Přidáme jemně nakrájenou cibuli,rozpuštěné sádlo,ostatní zbývající suroviny (kromě majoránky a prolisovaného česneku) a vše promícháme.

  3. Keramickou nádobu postavíme do pomalého hrnce, přiklopíme poklicí, zapneme na II.stupeň a vaříme 4 hodiny. 15 minut před koncem přidáme mezi dlaněmi rozemnutou majoránku a prolisovaný česnek.

  4. Jednotlivé porce můžeme na talíři ozdobit proužky čerstvé cibule a papriky. Na přílohu se hodí čerstvý chleba, nebo kynutý, či houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!