Steak z tuňáka se zeleninovým salátem

Recepty, Ryby

Suroviny

200 g steak z tuňáka
olivový olej
rukola
čerstvý špenát
cherry rajče
okurka
provensálské koření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka nejprve osolíme a opepříme, lehce pokapeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet.

  2. Mezitím nakrájíme zeleninu a smícháme ji dohromady. Můžeme přidat i papriky a další zeleninu podle naší chuti. Lehce osolíme a posypeme provensálským kořením.

  3. Na grilovací pánev dáme trochu olivového oleje a z každé strany smažíme 1 minutu. Stačí nám to, aby nám uprostřed zůstal růžový proužek čerstvého masa.

  4. Na připravený sálat položíme tuňáka a můžeme podávat. Jako přílohu doporučuji opečenou bagetu s bylinkami a případně česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!