Rýžové víno

Recepty, Nápoje

Suroviny

4 l vody
2 kg cukru
3/4 kg rýže rozemleté na jemno
1 lžička puškvorce
1 lžička pelyňku
85 g droždí
1/2 lžičky muškátový květ
1/2 muškátový oříšek
4 hřebíčky
4 nové koření
2 menší citrony na kolečka
20 g zázvoru čerstvého

Postup přípravy receptu

  1. Přebranou propláchlou rýži rozemeleme, dáme do demižonku nebo velké sklenice, vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout, přidáme rýži, koření nakrájené citrony i s kůrou a kvásek z droždí.

  2. Necháme 6 týdnů kvasit a týden uležet,recept je kombinace více receptů, víno je dobré na vaření čínských pokrmů a dá se i pít.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!