Kuřecí stehna v javorovo-hořčičné marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
Marináda:
olivový olej
špetka soli
1 lžička plnotučné hořčice
sladká mletá paprika
2-3 lžíce javorového sirupu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna omyjeme. Marinádu vytvoříme smícháním uvedených surovin.

  2. Pekáček pokapeme olivovým olejem a vložíme do něj kuřecí stehna.

  3. Stehna potřeme marinádou a dáme uležet do ledničky na několik hodin, klidně i přes noc.

  4. Pečeme zakryté v troubě vyhřáté na 150 stupňů, cca hodinu a půl. Každých cca 30 minut zkontrolujeme a podléváme, v případě potřeby dolijeme vodu. Nakonec necháme dopéci bez víka cca 15-20 minut.

  5. Jako příloha se hodí rýže, brambory, quinoa, kuskus, bulgur...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!