Tvarohové Honzovy buchty

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
80 g droždí nebo 2 sáčky sušeného
100-200 g krupicového cukru podle toho, kdo jak má rád sladké
500 ml mléka
1 kg hladké mouky
2 sáčky vanilkového cukru
4 ks žloutků
strouhaná kůra z jednoho citronu
300 g másla do těsta
máslo na vymazání pekáče asi 100 g a na potření
2 špetky soli
Na náplň:
500 g tvarohu
1 ks vejce
200 g krupicového cukru
špetka skořice
150 ml mléka

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobte nebo vysypte do mísy, přisypte 2 lžíce cukru přimíchejte asi půlku z nachystaného mléka (vlažné) a zaprašte dvěma lžícemi mouky. Mísu dejte na teplé místo na 30 minut a nechte kvásek vykynout.

  2. Do mísy prosejte mouku, přisypte zbylý krupicový cukr, vanilkový cukr a dvě špetky soli. Přilijte vykynutý kvásek, žloutky, citronovou kůru, rozpuštěné máslo i zbylé vlažné mléko. Vypracujte měkké těsto, které se nelepí na stěnu mísy. Mísu přikryjte utěrkou a nechte těsto na teplém místě asi hodinu kynout.

  3. Náplň: Tvaroh utřete s vajíčkem cukrem, mlékem a troškou skořice na hladký krém.

  4. Těsto vyndejte na pomoučený vál, rozválejte na plát silný asi 0,5 cm a nakrájejte na čtverečky. Na každý čtvereček dejte lžičku náplně. Okraje spojte k sobě a vytvarujte něco jako kuličku.

  5. Buchty skládejte těsně vedle sebe do máslem vymazaného pekáče a ještě potřete rozpuštěným máslem, aby se neslepily.

  6. Troubu předehřejte na 200 °C. Buchty nechte v pekáči ještě 20 minut kynout a poté je vložte do trouby. Po pěti minutách snižte teplotu o dvacet stupňů a půl hodiny dopékejte.

  7. Před podáváním je pocukrujte moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!