Rychlý štrúdl

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
6 dkg moučkového cukru
6 dkg tuku Hera máslo
25 dkg hladké mouky
1 vejce
1 malá rovná lžička prášku do pečiva
1/2 dcl vlažného mléka
špetka soli
Na náplň:
jablka (strouhana ci na platky) dle libosti
rozinky (lze nahradit i brusinkami
sekané ořechy 2 hrsti
skořicový cukr
mletý kokos nebo trocha strouhanky

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, pak přidáme změklý tuk, také vyšleháme, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí a mléko, vymícháme těsto a na závěr zpracujeme rukama. Mělo by být vláčné.

  2. Na půl hodinky dáme do lednice v mikrofolii odpočinout.

  3. Poté rozdělíme na 2 díly, vyválíme velmi slabé placky cca 2 mm, posypeme buď strouhankou či kokosem, poklademe jablky, zasypeme rozinkami (brusinkami), oříšky a nakonec zasypeme skořicovým cukrem - přiměřeně.

  4. Zabalíme a pečeme při 180°C dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!