Rychlovka ke kávě - rumová bublanina s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku vlažného mléka
2 polévkové lžíce rumu
2 lžíce ovesných vloček umletých nebo nadrcených
500 g jahod
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
180 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem, olejem a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a namleté vločky.

  2. Nakonec vmícháme vlažné mléko a ušleháme.

  3. Nalijeme na plech s pečícím papírem.

  4. Jahody omyjeme a pokapeme rumem. Pak je trochu poprášíme moukou.

  5. Poklademe je do těsta a pečeme na 180°C asi 25 minut dozlatova.

  6. Posypeme cukrem a podáváme s kávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!