Kotlety v drožďovém těstíčku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety
40 g droždí
120 g polohrubé mouky
60 ml studené vody
60 ml studeného bílého vína
2 bílky
2 PL rozpuštěného másla
pepř
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety očistíme, z obou stran naklapeme, osolíme a opepříme.

  2. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.

  3. Droždí najemno nastrouháme, promícháme s moukou a trochou soli, zalijeme vínem a vodou, přidáme rozpuštěné máslo, prošleháme a po lžících vmícháme sníh.

  4. V připraveném hustém těstíčku namočíme kotlety, ihned je vkládáme do vrstvy rozehřátého oleje a smažíme na středním ohni z obou stran dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!