Vepřová pečeně na medu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

asi 750 g vykostěné vepřové pečeně
sůl
pepř
1 lžíce oleje
2 pomeranče
200 g oloupaných malých cibulek
2 kyselejší jablka
100 g medu
1 lžička solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Pečeni osolte, opepřete a opečte na rozehřáté pánvi na lžíci oleje ze všech stran. Přendejte maso do pekáčku, podlijte malým šálkem vody a šťávou z 1 pomeranče.

  2. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte jen s malým množstvím tekutiny, podle potřeby ji doplňujte.

  3. Po 20 minutách stáhněte teplotu na 180°C a zvolna pečte doměkka. Ke konci pečení přidejte cibulky, pečte ještě tak 15 minut, dokud nejsou měkké.

  4. Přidejte oloupaná a na osminky nakrájená jablka, přelijte medem a 2 minuty dopečte.

  5. Nakonec zalijte šťávou z druhého pomeranče rozmíchanou se lžičkou škrobové moučky, promíchejte se šťávou a krátce povařte, jen než šťáva zhoustne.

  6. Podávejte s bramborovými knedlíky nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!