Polévka rychlovka z čerstvých hub

Recepty, Polévky

Suroviny

1,5 l vývaru (třeba z kostí)
150-200 g čerstvých hub
40 g hladké mouky
60 g másla
sůl a kmín podle chuti
1 cibule
1 dl smetany
1-2 vajíčka
polévkové nudle (lze vynechat)
zelená petržel nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku zpěníme na 20 g másla, přidáme nakrájené houby a podusíme s kmínem. Ze zbývajícího másla a mouky připravíme jíšku, kterou rozředíme vývarem (ten může být z masa nebo kostí, nebo i jen zeleninový) a povaříme.

  2. Osolíme, přidáme podušené houby, a vaříme 5 minut. Po malých troškách přilijeme smetanu, a když se polévka opět začne vařit, rozkloktáme do ní vajíčka. Do hotové polévky přidáme zelenou petržel.

  3. Pro větší jedlíky uvaříme polévkové nudle a podáváme zvlášť v misce. Protože v polévce je už tuk, který se dával pod cibulku, dávám někdy jen hotovou jíšku nebo záklechtku a smaženou jíšku vynechávám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!