Rychlé slaninové brambory

Recepty, Předkrmy

Suroviny

600 g brambor
sůl
pepř
100 g anglické slaniny od Vocílka
olivový olej
drcený kmín
jarní cibulka
majoránka
sladká paprika nebo pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si řádně omyjeme, osušíme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtky.

  2. V misce si brambory okořeníme majoránkou, solí, paprikou, pepřem a pokrájenou jarní cibulkou.

  3. Vše pak promícháme a vložíme na plech (nebo pečící papír) potřený olivovým olejem.

  4. Ke konci přidáme slaninku, pokrájenou na slabounké plátky.

  5. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečeme do zlatova a do křupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!