Rychlé pomerančové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g másla
140 g cukr krupice
270 g hladké mouky
1 sáček vanilkového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce octa
60 g kandované pomerančové kůry
4 vejce
pomerančová esence (nemusí být)
Na polití:
200 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
Citronová poleva:
100 g cukr moučka
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce vroucí vody

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s polovinou cukru do hladké pěny, postupně přidáme po jednom žloutky, pak ocet a esenci.

  2. Bílky vyšleháme s druhou polovinou cukru do tuhého sněhu a společně s moukou promíchanou s práškem do pečiva lehce vmícháme do utřené máslové směsi.

  3. Nakonec přimícháme kandovanou pomerančovou kůru pokrájenou na drobné kousky a těsto rozetřeme do pekáčku či na plech tak 25x30 cm.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 30 min. Zkoušíme špejlí, až se přestane lepit.

  5. Po vyjmutí z trouby pokropíme čerstvou pomerančovou šťávou a necháme vychladnout.

  6. Mezitím si připravíme citronovou polevu tak, že všechny ingredience utřeme nebo našleháme dohladka.

  7. Hustou polevu lžící naneseme ozdobně na upečené řezy a můžeme ještě posypat pomerančovým cukrem či strouhanou pomerančovou kůrou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!