Žampionový stroganov

Recepty, Minutky

Suroviny

1 menší cibule
200 g čerstvých žampionů
olivový olej
máslo
4-5 lžic plnotučné hořčice
50 g čerstvé pažitky
250 ml zakysané smetany
pepř
sůl
500 g pšenično-žitný chleba
3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme si žampiony,

  2. očistíme je, omyjeme a nakrájíme na plátky.

  3. Cibuli si také očistíme a nakrájíme na drobno. Na pánev si dáme olivový olej, máslo a cibuli. Cibuli opečeme do zlatova, přidáme žampiony a spolu opékáme.

  4. Když nám pustí žampiony moc šťávy tak to necháme na ohni aby se nám šťáva odpařila.

  5. Zatím si ve větší misce smícháme hořčici, nadrobno nakrájenou pažitku, smetanu, pepř, sůl a promícháme.

  6. Do misky se smetanou přidáme hotové žampiony a vše spolu pořádně promícháme.

  7. Chleba si nakrájíme na plátky, opečeme na pánvi s trochou olivového oleje.

  8. Opečené chleby potřeme česnekem a na ně dáme žampiony se smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!