Rychlé chlebíky bez hnětení (úžasně křupavé)

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g hladké mouky
300 g chlebové mouky
530 ml vlažné vody
1 balení sušeného droždí (7 g)
1 zarovnaná lžíce cukru
1,5-2 lžíce soli
1 lžička oleje
pokud chcete, tak 1 lžíce kmínu

Postup přípravy receptu

  1. V míse důkladně smícháme suché suroviny. Dále přilijeme vodu, olej a smísíme v lepkavé těsto. Necháme hodinku na teplém místě odpočinout.

  2. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Vykynuté těsto rozdělíme na 6 kousků po zhruba 200 g nebo 9 po 150 g (pro lepší manipulaci těsto poprašte moukou). Bochníčky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, nahoře uděláme ostrým nožem zářezy, porosíme vodou a pečeme 25-30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!