Houby

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

150 g vody
30 g oleje
lžička soli
270 g hladké mouky
5-6 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a necháme chvilku odpočinout. Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho asi hodinu vykynout.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dílky a z každého uděláme bulku, kterou před dalším tvarováním necháme asi 5-10 minut odpočinout.

  3. Bulku rozválíme na kulatou placku, uřízneme jí boky (podle fotky). Jeden je budoucí klobouk houby, druhý tráva pod její nožkou – přesně tak je uložíme na plech a necháme nakynout.

  4. Vykynuté potřeme rozšlehaným vejcem, trávu“ můžeme lehce posypat kmínem, mákem nebo jinými semínky a dáme upéct do vyhřáté trouby (200°C/asi 15-20 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!