Rybí paprikáš se sýrovými nudlemi

Recepty, Ryby

Suroviny

800 g rybích filet
1 velká cibule
50 g slaniny
2 rajčata
1 červená paprika
1 lžička sladké papriky
1 litr vývaru (z 1 bujonu Halászlé viz poznámku)
1 lžička hladké mouky
1 zakysaná smetana
sůl
citrónová šťáva z 1 citronu
máslo na pánev
300 g širokých nudlí
plátky sýra
smetana
kopr na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme si troubu na 200°C a nachystáme hrnec na vaření nudlí a zatímco se bude dusit omáčka, uvaříme v osolené vodě široké nudle – uvařit, aby byly spíš tvrdší.

  2. Na drobné kostičky nakrájíme cibuli, slaninu, rajčata-ty nejdříve oloupeme (např.škrabkou nebo ponoříme na chvíli do horké vody) a papriku.

  3. Na másle osmažíme slaninu, přidáme cibulku, orestujeme, odstavíme z plamene, přimícháme mletou papriku, zamícháme a přidáme nakrájená rajčata a papriku. Zalijeme vývarem a asi 10 minut dusíme. Přidáme nakrájené ryby, podle potřeby osolíme a dusíme ještě asi 10 minut při mírném varu. Nyní již nemícháme, aby filety zůstaly celé.

  4. Filety vyděláme, omáčku zahustíme: V hrnečku rozšleháme trochu horké omáčky, smetanu a lžičku mouky a pomalu za mírného varu přidáme do omáčky. Za občasného míchání společně při mírném ohni trochu provaříme. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou.

  5. Rybu vrátíme do omáčky.

  6. Uvařené těstoviny prokládáme plátky sýra. Zvolíme zapékací misku tak, aby byly vrstvy: Těstoviny, sýr, těstoviny, sýr a nahoru těstoviny a chvíli zapečeme v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!