Kokosové kari karbanátky se spirálovou zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Karbanátky:
500 g drůbežího mletého masa (je na vás, jaké maso zvolíte)
1 lžíce česneku (drcený)
1 lžíce zázvoru (jemně strouhaný)
¼ šálku cibule na jemno
1 šálek žampiónů na jemno
1 lžička chilli pasty (kdo nerad ostré,nemusí)
½ lžičky rybí omáčky
½ lžičky soli
½ lžičky černého pepře (mletý)
1 vejce
1 lžíce škrobu
Zeleninové nudle:
1 sladká brambora
1 paprika
1 cuketa
1 lžíce olivového oleje
Kokosová kari omáčka:
1 plechovka kokosového mléka
2 lžíce červené kari pasty
2 lžičky medu nebo hnědého cukru
½ lžičky rybí omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse smícháme všechny ingredience na karbanátky.

  2. Karbanátky pak vložíme na plech s pečícím papírem nebo olejem a pečeme na 200 °C asi 13 minut.

  3. Mezitím připravíme zeleninu na spirály pomocí spiralizéru nebo na tenké nudličky, mírně podusíme na pánvi s olivovým olejem.

  4. Na další rozehřáté pánvi smícháme ingredience na kokosovou omáčku, přidáme upečené karbanátky a vaříme asi 10 minut.

  5. Podávejte teplé, do jednotlivých misek dejte dušenou zeleninu, navrch karbanátky a zalijte kokosovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!