Penne all´Amatriciana

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250 g slaniny na kostky
3 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
1 plechovka drcených rajčat
1 menší cibulka na hrubo
sůl, pepř dle chuti
30 g sušené červené papriky (může být i pálivá)

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit těstoviny do osolené vody.

  2. Na hlubší nebo větší pánev nalijeme olej, přidáme česnek a nakrájenou slaninu.

  3. Až se slanina vyškvaří, ale ne úplně na škvarky, přidáme cibulku, sušenou papriku, drcená rajčata a nasekanou petrželku. Necháme chvíli povařit.

  4. Mezitím do mísy scedíme těstoviny, které jsou uvařené al dente, přilijeme omáčku a řádně promícháme.

  5. Podávejte ještě teplé, posypané parmezánem a zdobené petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!