Ryba z Delty Mekong

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g pangase
4 jarní cibulky
1 červená cibule
2 čerstvé papriky
5 ks houby Jidášovo ucho
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžíce ústřicové omáčky (nebo rybí)
3 lžíce sojové omáčky
1 vejce
1 lžíce solamylu
olej

Postup přípravy receptu

  1. Pangase necháme rozmrazit a vysušíme ho papírovou utěrkou. Nakrájíme filety na nudličky, posypeme zázvorem, přidáme obě omáčky, rozšlehané vejce a solamyl rozmíchaný v trošce vody a necháme chvíli odležet.

  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme proužky červené cibule, papriky, jemně pokrájené bílé části jarních cibulek a předem namočené a pokrájené Jidášovo ucho. Vše krátce podusíme, vyjmeme z pánve a dáme stranou.

  3. Na pánev přilijeme trochu oleje, necháme rozpálit, vložíme naložené rybí nudličky a za stálého míchání opečeme. Před koncem přidáme zeleninu a vše opékáme ještě cca 1 minutu. Je-li třeba, dochutíme ještě sojovou omáčkou podle chuti a posypeme zelenou cibulkovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!