Krkovice z pánve na medu a černém pivu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky libovější vepřové krkovice (plátek o síle cca 1,5cm)
2 lžíce tekutého medu
8 lžic černého piva
2 lžíce zázvorové šťávy
1 lžíci sladké chilli omáčky
1 lžíci oleje
2 prolisované stroužky česneku nebo 1 lžičku granulovaného česneku
1 lžíci nadrceného barevného pepře
Na přílohu:
8 středně velkých brambor uvařených ve slupce
na smažení olej nebo sádlo
sůl podle potřeby
dvojitě složený alobal cca 30x30 cm

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa opláchneme, osušíme, na okrajích nařízneme a klouby na rukou mírně naklepeme.

  2. Z uvedených surovin v uzavíratelné nádobě umícháme marinádu, plátky masa v ní obalíme a uložíme alespoň na 4 hodiny do lednice.

  3. Poté v pánvi na rozehřátém tuku smažíme z každé strany 5 minut. Měkké maso zabalíme do alobalu a necháme chvíli odpočinout.

  4. Mezitím oloupeme a nakrájíme brambory, osolíme a necháme je v pánvi na troše rozehřátého tuku osmažit do zlatavé barvy.

  5. Na talíři můžeme obložit rozkrojenými rajčaty nebo jinou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!